Szerepelni a médiában pont olyan, mint egy randi. Először vakrandinak tűnik és izgulsz, mi lesz ha nem úgy jön össze, ahogy szeretnéd. Aztán rájössz, hogy azért mégis megismerhető a partner is, és egyből ennek megfelelően kezdesz el készülődni. A magabiztossághoz feltétlenül szükséged van a vizualizációra és és a tervezésre. Az előző bejegyzésemben arról írtam, hogy lazának, kényelmesnek kell lenned. Ezt akkor tudod elérni, ha már ismered a stílusodat, hogy milyen színek, fazonok, formák állnak jól és ehhez mérten van minden alkalomra berendezve a gardróbszekrényed, és a sminkestáskád. tehát az első lépés:

 

 

  1. Rendelkezz kialakult saját stílusos ruhatárral és sminkneszeszerrel. Mire kell figyelned a kialakításához? Fontos, hogy pontosan ismerd a saját testalkatodat. Más szabás áll jól egy fiús alkaton, mint egy homokóra alkaton, hogy csak két szöges ellentétet említsek. Nem beszélve arról, hogy más áll jól ugyanabból a fazonból egy szőke,kék szeműnek, mint egy barna hajú, barna szeműnek. Vagy egy vörösnek. Az évek folyamán változik a testtartásunk, a testfelépítésünk, az izomzatunk és igen, akár a zsírszöveteink is. Ezért rettentően fontos, hogy évente legalább egyszer átnézd a teljes ruhatárat, kiselejtezd azokat, amik nem megfelelőek már méretben, nem hordtad egyáltalán, és nem felel meg a mostani ízlésednek sem. Az üzleti megjelenés nem állhat csak a business look tökéletes adoptálásából (nem csak blúz és kosztüm van a világon), főleg, ha ez a stílus számodra kényelmetlen, feszélyező, akár nem felel meg a szakmai személyes márkádnak, amit építesz. Ugyanis mindenki építi, csak valaki tudatosan, és valaki öntudatlanul. A sminkneszeszeredet is folyamatosan át kell nézni és kidobni mindent, ami egy éve csücsül a táskádban. Főként az alapozó színed változik évente minimum kétszer, mert télen sokkal világosabb az árnyalatú a bőröd, mint nyáron, ez természetes. Figyelni kell a kozmetikumok szavatossági idejére is, MERT A ROMLOTT KOZMETIKUMOK SÚLYOS ALLERGIÁT OKOZNAK!

    A legfontosabb, hogy nagyon SOK PÉNZT SPÓROLSZ azzal, ha profi szakemberrel állítod össze a színeidet, és a ruhatáradat. Hogy miért? Barmi egyszerű: nem mindent fogsz megvenni csak azért, hogy kipróbáld, vajon milyen lesz.
    Nem kell 4-5 alapozót venned, mire találsz egy pontosan a bőr- és színtípusodnak megfelelőt, arról nem beszélve, hogy biosminkkel még a bőröd egészségre is figyelsz!
    Nem fogsz megvenni olyan ruhákat, ami egy torzított próbafülke fényben sem győzött meg igazán, viszont úgy veszed meg, hogy majd átalakítom rajta ezt,meg azt…
    Van egy rossz hírem. Hacsak nem te vagy az évszázad tervezője, SOHA nem fogod átalakítani azt a ruhát. Én is tudok varrni, sőt képzett divattervező is vagyok, viszont 3 gyerek, a háztartás és a vállalkozásom mellett erre egyszerűen nincs időm és energiám. Szóval ami nem győz meg ruhában azonnal, hogy hú ezt bármi áron, de kell, azt egyszerűen nem veszem meg.

    Jelentkezz be és kérj segítséget akár a ruhatárad, akár a neszeszered összeállításához tőlem.
  2. Mérd fel a műsort, ahová hívnak. Mielőtt kiválasztod a megfelelő ruhákat a műsorba feltétlenül fel kell mérned magát a műsort, hogy mit kíván meg. Ismerned kell a lehetséges háttereket, a műsor stílusát: bulvár, híradó, beszélgetős műsor, , pár percig leszel, vagy teljes műsoridőben. Figyeld meg a műsorvezetők öltözékeit, és a háttér, a bútorok színeit. Nem szerencsés egy laza bakancsos műsorban tűsarkúban és miniben billegni, és az sem a legnyerőbb, ha beleolvadsz a kanapé, fotel színébe, mert pont olyan színű felsőt vettél fel. Tudakold meg, sminkest, fodrászt kapsz-e. 
  3. Miután tisztában vagy a műsor vizualizációs elemeivel, mérd fel a saját ruhatáradat, milyen lehetőségeid vannak. Vedd ki a szekrényből azokat a ruhákat, amik felmerülnek benned, hogy mi lenne ha. Nézz meg több szettet és válogasd ki hozzájuk a megfelelő kiegészítőket is. Nagyon fontos, hogy ezt SOHA ne aznap csináld, amikor a szereplésed van, mert bizonytalan leszel abban, hogy jól választottál-e, sőt még az időt is elhúzod vele. Amik a legközelebb állnak hozzád és az általad képviselt vállalkozásodhoz, azt választ. Ha nem látod magad fejben, akkor próbálj fel minden szettet egyben. Én is ezt csináltam a tv-s szerepléseimnél. A kiválasztottat tedd félre, ha kell előző nap vasald ki, nehogy a szennyesben legyen, amikor feltétlenül szükséged lenne rá. Akkor ugyanis bestresszelheted magad, hogy hol van, hová tettem, és időt veszítesz vele. 

     

  4. 14114104_824103394391044_639510313_oTervezd meg a frizurádat és a sminkedet is! Ha kell egyeztess a fodrászoddal is, hogy ha hajnali műsorba mész, előtte beszárítja-e a hajadat aznap. Ha magadnak készíted el a frizurádat, feltétlenül előző este mossál hajat, hogy friss legyen. A sminkedet a ruhádhoz kell próbálni, főleg, ha te is szereted a színeket, a sminkedet az aktuális ruhádhoz igazítani, mint én. Ami fontos, hogy ha tudod sminkelni magadat, mindenképpen úgy készítsd el a próba sminket is már, hogy erősebb legyen, mint amit nappalra felteszel, de még jól érezd magad benne. Ha a tv sminkesére bízod magad, tuti, hogy natúr sminket fogsz kapni. Egyszerűen nincs több ideje, mint egy gyors alapozás, pirosító, szempillaspirál és szájfény. Én ezt reggeli gyors sminknek használom, alkalomra mindenképpen keveslem. És tuti nincs ideje fertőtleníteni minden vendég között az ecseteit, mert egy forgatásnál pörgés van. Szóval azért meglehetősen fertőzés veszélyes is. Ha magabiztosan szeretnéd sminkelni magad a tv-be is, feltétlenül jelentkezz be hozzám sminkoktatásra, hogy segíthessek neked!

  5. Engedd el magad a forgatás napján, hiszen te már előre felkészültél a megjelenésedre! E a legfontosabb. Ha az előző lépéseket megtetted, akkor nincs miért aggódnod a megjelenésed miatt, tökéletes lesz! Ha mégis a tv sminkese sminkel, alapozás közben beszéld meg vele, hogy te milyen sminket szeretnél! Ha jobban érzed magad szájfény helyett egy élénk színű rúzzsal, ne félj szólni neki erről. Ha mindenképpen szeretnéd, hogy a szemed kiemelje, feltétlenül kérd meg, hogy akár egy füstösebb szemet, akár egy tusvonalat is szeretnél, mert te így szoktad sminkelni magad. Ne fél, biztosan örülni fog neki, ha gyorsan elmondod neki, mit szeretnél és nem azt mondod, hogy rábízod magad. Ezzel a munkáját könnyíted meg, arról nem beszélve, hogy akár szívesebben is fog foglalkozni veled, hiszen nem egy újabb akaratlan báb van a kezei között, hanem egy magabiztos nő, aki tisztában van vele, hogy mi áll jól neki.

Ha többet szeretnél tudni arról, miként kerülhetsz be és maradhatsz bent a médiában, gyere el Kerülj képbe! tréningünkre szeptember 22-én!

Ha hasznosnak találtad a cikkemet, kérlek ossz meg másokkal is!