Kevés olyan cég van itthon, akit senkinek nem kell bemutatni, az egyik ilyen az Avon. Na de mi az, amit hiába keresnél nála, biztosan nem találnád meg? Van aki szereti, van nem, nem fogok állást foglalni most, egyszerűen mint biosminkes felhívom a figyelmet pár dologra…

 

  1. Összetevő lista
    Az Avon katalógus tele van színes-szagos képekkel, melyekre a cég elég alaposan alapoz, hiszen minden katalógus kicsit más, mint az előző, bár rengeteg termék pontosan ugyan az benne. Mégis, soha egyetlen egy terméknél nem láttam, hogy pontosan miből áll. Azt majd akkor megtudod, hogy ha megveszed és érdekel, esetleg el akarod olvasni. Sajnos számtalan nagy márka teszi ugyanezt. Tegnap leemeltem egy dove dezodort a polcról, alapból csak 3 összetevő látszott, ami megakadályozza az izzadást (aluminium, triclosan, és egy tartósítószer, mindegyik nagyon káros). Meg kellett kapargálnom hogy kinyílva meglássam az összes többit.  Egy olyan tudatos, egészségtudatos vásárlót már itt elveszt, mint amilyen te vagy. Aki odafigyelsz arra, hogy MIT kensz a bőrödre, a körmödre.
  2. Kőolajszármazék-, parabén-, szintetikus parfüm-, szintetikus tartósítószer-,  ftalátmentes, kozmetikumokat

    Ugye tudod, hogy a kőolajszármazékok ugyan azok, amit az autódba is tankolsz? Benzin, pertolatum, EDTA, SLS, SLA stb?

    Az alaptézise a cégnek a minél olcsóbb, minél szélesebb körben terjeszthető termékek. Ha olcsó terméket akarsz, akkor olcsó alapanyag kell hozzá, az tök mindegy, hogy az egészségre mennyire káros vagy veszélyes. A kozmetika iparra általánosságban ez sajnos kritikusan igaz. A számtalan ismeretlen összetevő, mellyel szagosítják, vagy egyszerűen a fekete kőolajból fehér, színes krémet, dekorkozmetikumot készítenek, mely eladja, már alapból kemény kémiai feladat. Ezért számtalan cég úgy kerüli el, hogy kiderüljön súlyosan veszélyezteti az egészségünket az adott összetevő, hogy állatokon kísérleteznek. Mivel pontosan tudod, hogy a bőröd befullad ezek alatt, így már te is kerülöd őket, ugye?  🙂

     

  3. Cruelty free, vegán kozmetikumok, dekorkozmetikumok, körömlakkok
    A második pontban már említett összetevők miatt nem mondhatja el a cég, hogy állatkísérletmentes termékeket árulna. A Vegán megnevezés számomra kicsit megtévesztő. Ugye a megjelölés azt jelenti, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Ami eddig helyes is, viszont sokszor olyan termék is megkapja simán ezt a jelölést, ami nem tartalmaz állatit, de növényit se. Csak szintetikusat, vagy kőolajszármazékosat (by the way, ki szereti halott dinoszauruszok és a halálukkor a környezetükben lévő halott növények zsírját magára kenni? Ezt egyszer az egyik ügyfelem kislánya fogalmazta meg így az egyik Öko délutánom után  :) . 
  4. 100%-ban natúr kozmetikumok

    Az öko, bio, demeter gazdálkodásokból származó kozmetiku összetevőkkel a Földnek segítesz, hiszen itt nem használhatnak vegyszereket, benzin hajtású járművet, sőt esetenként még a tápanyagot természetes módon kell a földbe visszapótolni?

    Számtalan termékre ráírják, hogy természetes összetevőt is tartalmaz, és akkor már natúr termék. Hát sajnos nagyon nem így van. Egy natúr terméknek az összetevői teljes mértékben a természetből származnak. Ettől magasabb minőséget képvisel az, aminek az összetevői  kisebb-nagyobb mértékben ökológiai gazdálkodásból származnak, hát még ha minősített biogazdálkodásból! Alapvetően minél kevésbé szennyezett környezetből, akár kézi feldolgozással származik egy növényi összetevő, annál biztosabb, hogy nem okoz allergiás reakciót sem embernek, sem állatnak.

     

  5. Újrahasznosítható termékcsomagolás
    Nem elég, hogy a kozmetikum sem tiszta, de még a csomagolása is szennyezi a környezetet. Nem bomlik le, nem tölthető újra, káros az ember egészségére, káros a feldolgozása és káros a környezetre. Ez a gyáron kívül, hogy olcsóbb legyen a termék előállítás az égadta világon senkinek nem jó. Sem embernek, sem állatnak, sem a Földnek. Minél kisebb a bekerülési költség, annál nagyobb haszonnal tudnak árulni. Ami dollár milliárdokat jelent számos cégeknél. Vajon megéri, hogy az ember gondolkodás nélkül teszi tönkre azt a bolygót, mely otthont ad neki?

 

Ha úgy gondolod, hogy fontos számodra, hogy természetes, egészséges, bio, vegán, állatkínzásmentes  natúr kozmetikumokat kenj a bőrödre, akkor sem kell lemondanod a dekorkozmetikumok világáról. Az ArcSzíntér egy egészség- és környezettudatos platform, ahol prémium minőségű biosminkeket, vegánsminkeket, natúrkozmetikumokat találhatsz meg. A csomagolásra is odafigyelek, hogy lebomló vagy újrahasznosítható legyen. Ne bízz bennem, gyere és próbáld ki saját magad az Öko délutánomon, 100% Allergiamentes garanciával: mely szerint ha allergiás reakció jelenik meg a bőrödön, teljes mértékben visszafizetem az öko délután árát.

.