Közzétéve:

A NŐ 3x

Nőnap kicsit másképp

Időtlen idők óta sminkeli magukat a nők, gondoljunk csak Kleopátrára, az ókori egyiptomi népre, a rómaiakra, az ókori Hellászra. A különböző színező természetes anyagok mindig is használatban voltak, mióta az ősember felfedezte a falfestés tudományát. Nem feltétlenül sminkre kell gondolni, ott van a szent testfestések, a hennázás, bármi. Ez a bejegyzés motoszkál bennem már pár napja, hiszen hihetetlen csodálatos nőkkel találkoztam mostanában. Egyikük sem volt fiatal. Sőt. Az a korosztály, akit általában már elfelejtenek már nőnek tekinteni. Hiszen túl van már élete delén. 3 különleges találkozásról szólok most.

 

Biosminkoktatás után az utcán

Az első nő 62 éves. Régről ismerem, egy csodálatos mindig nevető, napsugárként mindenkit szeretettel elárasztó, pörgős, aktívan dolgozó, táncoló és fellépő csoda. 17 éves kora óta sminkeli magát. Mégis eljött hozzám biosminkoktatásra, mert szerepelt a bakancslistáján, hogy ő szeretne elmenni egy profi sminkeshez megtanulni sminkelnie magát. Teszem hozzá, kevés ember mellett lehet felhőtlenül vidám lenni. Nos ő ilyen. Csodálom, hogy ennyi energiája van. Csodálom, hogy a mai napig sminkeli magát. Csodálom, hogy aktív, nem az elfelejtett nyugdíjas nagyi. Csodálom, hogy még mindig tele van célokkal és még is valósítja őket.  Szerintem ő pontosan így tökéletes. 😍😍😘😘

 

 

Bevásárolok. Kiszúrok egy cipős sarkot a boltban, megnézem hátha találok valamit a gyerekeknek. Egy nénike megkér, hogy ellenőrizzem le legyek szíves, szépen áll-e a cipő a lábán. Egyedül nem szeret cipőt vásárolni tükör nélkül, mert nem biztos, hogy az ő lábán is jól áll a cipő. Egy nagyon sportos túra cipő volt a lábán. Mondtam neki, hogy szuperül áll, és sokkal fontosabb, hogy kényelmes legyen. Beszédbe elegyedtünk, megjegyeztem, hogy nagyon szépen áll a rúzsa, jól áll neki. Hirtelen egy büszke csacsogós Nővel találtam szembe magam. Elmesélte, hogy régen vezető volt, és mindennap sminkelte magát, és csinos sokkal magasabb sarkúban járt. Elmondta, nem merte megkérdezni még senkitől, hogy mit gondolnak arról, hogy az idős nők sminkelik magukat. Elmondtam, hogy azt nem szeretem, ha pontatlanul vastagon odavágnak valami rikító színt, az övé nagyon pontosan szép színnel van elkészítve. Említem, hogy biosminkes vagyok, és biosminkeket is árulok a neten. Erre válaszolta, hogy az ízlés és gyakorlat teszi. Mosolyog, csacsog, rosszul viseli, hogy ha beüti magát, akkor hetekig gyógyulnak a lila foltok, annyira vékony már a bőre. Most 74 éves, lejött egy kis zöldségért (tele a kocsi sok egészségesebb étellel, plusz még egy magasszárú bakancs az unokájának 41-es), és meg kell újítani a jogosítványt, hiszen mindennap vezet. Imád kártyával fizetni, mert akkor nem kell aprót keresgélnie. Mindent egyedül csinál, de most újra megkeresi a smink cuccait, hiszen nagyon sok van neki és imádja sminkelni magát. Csodálatos Nő. 😍😍😘😘

 

Üzletközpont, mosdó, gyorsan kisminkelem magam, hiszen megyek egy tárgyalásra. Rohantam korábban otthonról, mert bezárt volna a bank ahová mentem. Belibben egy nagyon idős néni. Kezét mossa, engem néz. Ecsettel teszi fel a púdert? Nekem puffnim van. Mondtam igen, könnyebb vele puhán dolgozni és a ráncokba sem ül bele annyira. Jó ötlet, én is kipróbálom. És már ott sincs. Így szép megöregedni. <3

Közzétéve:

5 dolog, amit tuti nem találsz meg az Avon katalógusokban

Kevés olyan cég van itthon, akit senkinek nem kell bemutatni, az egyik ilyen az Avon. Na de mi az, amit hiába keresnél nála, biztosan nem találnád meg? Van aki szereti, van nem, nem fogok állást foglalni most, egyszerűen mint biosminkes felhívom a figyelmet pár dologra…

 

 1. Összetevő lista
  Az Avon katalógus tele van színes-szagos képekkel, melyekre a cég elég alaposan alapoz, hiszen minden katalógus kicsit más, mint az előző, bár rengeteg termék pontosan ugyan az benne. Mégis, soha egyetlen egy terméknél nem láttam, hogy pontosan miből áll. Azt majd akkor megtudod, hogy ha megveszed és érdekel, esetleg el akarod olvasni. Sajnos számtalan nagy márka teszi ugyanezt. Tegnap leemeltem egy dove dezodort a polcról, alapból csak 3 összetevő látszott, ami megakadályozza az izzadást (aluminium, triclosan, és egy tartósítószer, mindegyik nagyon káros). Meg kellett kapargálnom hogy kinyílva meglássam az összes többit.  Egy olyan tudatos, egészségtudatos vásárlót már itt elveszt, mint amilyen te vagy. Aki odafigyelsz arra, hogy MIT kensz a bőrödre, a körmödre.
 2. Kőolajszármazék-, parabén-, szintetikus parfüm-, szintetikus tartósítószer-,  ftalátmentes, kozmetikumokat

  Ugye tudod, hogy a kőolajszármazékok ugyan azok, amit az autódba is tankolsz? Benzin, pertolatum, EDTA, SLS, SLA stb?

  Az alaptézise a cégnek a minél olcsóbb, minél szélesebb körben terjeszthető termékek. Ha olcsó terméket akarsz, akkor olcsó alapanyag kell hozzá, az tök mindegy, hogy az egészségre mennyire káros vagy veszélyes. A kozmetika iparra általánosságban ez sajnos kritikusan igaz. A számtalan ismeretlen összetevő, mellyel szagosítják, vagy egyszerűen a fekete kőolajból fehér, színes krémet, dekorkozmetikumot készítenek, mely eladja, már alapból kemény kémiai feladat. Ezért számtalan cég úgy kerüli el, hogy kiderüljön súlyosan veszélyezteti az egészségünket az adott összetevő, hogy állatokon kísérleteznek. Mivel pontosan tudod, hogy a bőröd befullad ezek alatt, így már te is kerülöd őket, ugye?  🙂

 3. Cruelty free, vegán kozmetikumok, dekorkozmetikumok, körömlakkok
  A második pontban már említett összetevők miatt nem mondhatja el a cég, hogy állatkísérletmentes termékeket árulna. A Vegán megnevezés számomra kicsit megtévesztő. Ugye a megjelölés azt jelenti, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Ami eddig helyes is, viszont sokszor olyan termék is megkapja simán ezt a jelölést, ami nem tartalmaz állatit, de növényit se. Csak szintetikusat, vagy kőolajszármazékosat (by the way, ki szereti halott dinoszauruszok és a halálukkor a környezetükben lévő halott növények zsírját magára kenni? Ezt egyszer az egyik ügyfelem kislánya fogalmazta meg így az egyik Öko délutánom után  :) .

 4. 100%-ban natúr kozmetikumok

  Az öko, bio, demeter gazdálkodásokból származó kozmetiku összetevőkkel a Földnek segítesz, hiszen itt nem használhatnak vegyszereket, benzin hajtású járművet, sőt esetenként még a tápanyagot természetes módon kell a földbe visszapótolni?

  Számtalan termékre ráírják, hogy természetes összetevőt is tartalmaz, és akkor már natúr termék. Hát sajnos nagyon nem így van. Egy natúr terméknek az összetevői teljes mértékben a természetből származnak. Ettől magasabb minőséget képvisel az, aminek az összetevői  kisebb-nagyobb mértékben ökológiai gazdálkodásból származnak, hát még ha minősített biogazdálkodásból! Alapvetően minél kevésbé szennyezett környezetből, akár kézi feldolgozással származik egy növényi összetevő, annál biztosabb, hogy nem okoz allergiás reakciót sem embernek, sem állatnak.

 5. Újrahasznosítható termékcsomagolás
  Nem elég, hogy a kozmetikum sem tiszta, de még a csomagolása is szennyezi a környezetet. Nem bomlik le, nem tölthető újra, káros az ember egészségére, káros a feldolgozása és káros a környezetre. Ez a gyáron kívül, hogy olcsóbb legyen a termék előállítás az égadta világon senkinek nem jó. Sem embernek, sem állatnak, sem a Földnek. Minél kisebb a bekerülési költség, annál nagyobb haszonnal tudnak árulni. Ami dollár milliárdokat jelent számos cégeknél. Vajon megéri, hogy az ember gondolkodás nélkül teszi tönkre azt a bolygót, mely otthont ad neki?

 

Ha úgy gondolod, hogy fontos számodra, hogy természetes, egészséges, bio, vegán, állatkínzásmentes  natúr kozmetikumokat kenj a bőrödre, akkor sem kell lemondanod a dekorkozmetikumok világáról. Az ArcSzíntér egy egészség- és környezettudatos platform, ahol prémium minőségű biosminkeket, vegánsminkeket, natúrkozmetikumokat találhatsz meg. A csomagolásra is odafigyelek, hogy lebomló vagy újrahasznosítható legyen. Ne bízz bennem, gyere és próbáld ki saját magad az Öko délutánomon, 100% Allergiamentes garanciával: mely szerint ha allergiás reakció jelenik meg a bőrödön, teljes mértékben visszafizetem az öko délután árát.

Közzétéve:

Teszteltem: HerbArting natúr kozmetikumokat 1.

Te is félve vásárolsz bio-natúr termékeket a borsos ára és a nagy kiszerelés miatt, mi van ha még sem válik be alapon? Nos, én a saját bőrömet viszem a vásárra minden alkalommal, nem az állatokét, cruelty free minden termék, amivel szóba állok. Vagy még sem? Olvass tovább.

 

 

Miben különbözik az általam már tesztelésre elfogadott termékek?

Méreganyag mentesek. Kizárólag természetes anyagokkal rendelkeznek. Tejmentesek. Szójamentesek. Elsősorban növényi alapú, rengeteg vegán termékre érkezik felkérés, és akad olyan is, amiben a méhviasz az egyetlen állati eredetű termék. A HerbArting baba ápolási termékekről már készült korábban egy tesztem, azt a itt tudjátok elolvasni. Ez alapján az új összetevőkkel sokkal könnyebb dolgom volt, mert már ismertem Zsófia maximalizmusát, amit a termékei gyártása és fejlesztése során alkalmaz.

 

 

 

 

 

Az első termék a HerbArting első felnőtteknek szóló terméke, a mandulás arclemosó volt. Ez az arclemosó a benne lévő mandulahéj őrleményektől radíroz is. Tekintve, hogy pont nem szoktam úgy tesztelni, mint ahogy a használati utasítások mondják, el sem olvastam. Ebből lett az első tesztem: egyszerűen vatta korongra tettem belőle egy kisebb adagot és nekiálltam átdörgölni vele az arcomat. Mivel nem olvastam el a használati utasítást, rettentően zavart az arcomon maradt mandulahéj őrlemények és elsőként ezt egy rossz pontnak írtam fel. Aztán elővettem a PHYT’S organikus micellás arclemosómat, áttöröltem az arcomat, na itt már a kettő összhatásával nagyon elégedett voltam. A bőröm szép selymes maradt, és sokkal tápláltabb, és ragyogóbb! Le a kalappal előtte!

 

A tesztem következő része azt volt, hogy minek után ezt elmeséltem Zsófinak, nevetve közölte a telefonba, hogy de hát ezt vizes bőrre kell habosítva felvinni és utána leöblíteni vízzel (mégiscsak jó volt az első tippem, hogy muszáj áttörölni az arcot utána… 😀 ). Ok, kipróbáltam így is. No de mivel éppen a zuhany alatt jutott ez az eszembe, gondoltam üsse kavics, radírozzunk egyet a testemen is. A használati utasítással egy nagyon kellemes, finom dörzsölésben volt részem. A bőröm szerette, hidratálta, finom puha és selymes lett tőle.  Összességében úgy gondolom, hogy az eredeti megoldás azoknak jó, akiknek extrém érzékeny a bőrük. Én úgy vagyok vele, hogy nem naponta radírozunk, bár akkor ez a megoldás tökéletes, nem fog az arcbőr őrült zsírosodásba kezdeni. Testre kevés már a benne lévő mandulahéj. Nem fog radírozni. Oda előszeretettel ajánlom a fehér mérget, a fehér kristálycukrot. Olcsó, nagy és a kocka alak miatt durva szemcsés, elég alaposan radíroz, ha nem eszed meg nem káros, mi kell még? 😀  

 

A termék annyira megütötte a minőségi elvárásaimat, hogy itt meg is találod a webáruházamban. Jelenleg a kis kiszerelést töltöttem még csak fel, hogy te is kipróbálhasd, viszont nagyobb méretben is kapható. Nálam is. 🙂 Ha a használati utasítást követed, mindennapos használatra is szívesen ajánlom. Ha kicsit alaposabban radíroznál, akkor meg az én módszeremet kövesd a vatta koronggal. A bőrt sokkal alaposabban leradírozza és sokkal szebb lesz a végeredmény is… 🙂 A szép  organikus smink alapja a szépen ápolt és tisztított arcbőr, amit nem takargatni kell, hanem a szépségét kiemelni. Kiérdemelte az ArcSzíntér prémium termék plecsnimet. 🙂

Ha vásárlás előtt szeretnéd kipróbálni, akkor jelentkezz be az Öko délutánomra, ahol nem csak tesztelhetsz, de az összes színedet is meghatározom! 

 

Nemsokára leírom a HerbArting naptejjel való találkozásomat is.

 

BIOsminkben gazdag szép napot!
Fürjes Orsi,
a te személyes biosminkesed

Közzétéve:

Hogyan tesztelek egy kozmetikumot?

Általában a tesztek úgy kezdődnek, hogy azonos termékeket hasonlítanak össze funkciónak megfelelően. Mivel én kizárólag organikus, bio, natúr termékeket tesztelek, ezért nálam kicsit más a menetrend. Cruelty free, vagy még sem, hiszen magamon tesztelek mindent?  Hogy miért? Olvasd tovább

 

Egyre több natúr kozmetikai cég keres meg azzal, hogy teszteljem le a termékeit. Az az igazság, hogy nem vagyok híve azoknak a kozmetikai alapanyagokat felhasználó cégeknek, akik azért tesztelnek állatokon, mert olyan súlyosan mérgező alapanyagokat használnak, hogy ember áldozat helyett állatokon tesztelik, mi az a hígítási arány, amibe már láthatóan nem hal bele azonnal az állat. Jó mi? Viszont ezt is ki lehet játszani, hogy nem a cég tesztel, csak megveszi a teszt eredményeket, tehát közvetve mégis tesztel.

Az egész életemet azzal töltöttem, hogy  különböző kozmetikumok melyikétől nem lesznek kiütéseim, vörös foltjaim, száraz bőröm, zsíros hajam stb. Kezdetben csak mindent kipróbáltam. Ma már semmit nem kenek magamra, aminek az összetevőit nem ismerem. Ha leellenőriztem az összetevőket és 1 azaz egyetlen egy károsat sem találok, akkor hajlandó vagyok a bőrömre kenni. Túl sokszor teszteltem már ahhoz magamon számtalan allergiás reakciótól kísérve, hogy méreganyagokat kenjek a bőrömre. Viszont, a kutyámat pl. a saját bio samponommal mostam le.  🙂 Jelentem, csodálatosan csillogott a szőre és a bőre is szuperül rendben volt! A családon belül a hagyományos kutya sampon súlyos ekcémát okozott. Amit utána szteroidos kenőccsel kezelt az orvos. Az meg természetesen a veséjére ment a kutyának. Több hétig állt gyógyszeres kezelés alatt egyetlen fürdetéstől…  Nem éppen ugyanez az embereknél is a menet? 🙁  

 

 1. lépés: Összetevő lista bekérése

 

Ez a lépés nagyon fontos. Ha nem adja át az összetevő listát, akkor többnyire marketing duma az egész természetesség. vagy természetes összetevőt IS tartalmaz. Talán. Vagy még sem. A másik komoly kérdőjel ebben az esetben, hogy törvényileg is kötelező a gyártónak az összetevő listát feltüntetni. Minden esetre ha meg sem mutatja, nem leszek a kínozott fél. Éppen elég allergiás reakcióban volt már részem ahhoz, hogy tudjam ilyenkor tuti biztos fel sem kenem a bőrömre.

 

 1. lépés: Összetevők ellenőrzése egyesével minden kozmetikumnál

 

Ilyenkor leellenőrzöm a marketing szöveget: “ez teljesen természetes, ásványi alapú smink”. Amennyiben a kőolaj származékokat ásványinak tekintünk,  úgy igen, tényleg. Ásványi alapanyagok a Mica, a Titanium-dioxide, a vas-oxid stb, nem pedig a petrolatum, EDTA, ftalátok és társai. Összességében nincs azzal baj, hogy egy smink ásványi, de ha majdnem teljesen csak ásványi alapanyagokból áll, akkor a bőrnek ugyanúgy nehéz lesz, hiszen egy fizikailag is számottevő réteget von a bőrre. Nagy mennyiségben az ásványi anyagok is eltömíthetik a pórusokat.

A másik kedvencem, a “bio” megnevezés azoknál a termékeknél, amik természetes összetevőt is tartalmaznak. Számomra a bio akkor bio, ha minden összetevője 100%-ban természetes, egyetlen egy káros, mérgező anyag sincs benne, nem tesztelik állatokon, és lehetőség szerint főként növényi alapú legyen.

 

Mivel ételallergiás is vagyok, ezért kizárólag a TEJ- ÉS SZÓJAMENTES kozmetikumokat kenem a bőrömre. Ez lehet tejsav, amit tartósításra használnak, lecitinek, bármi. Alapból sem egészséges senkinek, így nálam ez is kizáró ok egy kozmetikumra. Semmi kedvem napokig felduzzadt, vörös bőrrel mászkálni. Mivel nem csak én vagyok rá érzékeny, az ügyfeleim részére is kizáró ok, ha tejet és szóját tartalmaz egy készítmény!

 

 1. lépés: Termék bekérése, tesztelés megkezdése

 

Ha eddig minden előző ellenőrzésen keresztülment a termék:, vagyis megkaptam az összetevő listát és az teljesen természetes, méreganyag-mentes, károsanyag-mentes, tejmentes, szójamentes, akkor és csakis akkor vagyok hajlandó elfogadni a termék tesztelésre a felkérést. Csak ekkor érintkezhet a bőrömmel. Na és onnantól kezdődik a teszt, használati utasítás elolvasás nélkül kipróbálom különböző felhasználási területeken és módokon. Aztán megnézem, hogy ajánlja a gyártó, és kipróbálom úgyis. Aztán az elmúlt organikus, bio termékei alapján osztályozom, hogy mennyire vagyok elégedett vele.  🙂

 

Keresd a termék tesztjeimet a blogon, és a média felület alatt, amiket más oldalaknak írtam meg!

 

BIOsminkben gazdag szép napot!
Fürjes Orsi,
a te személyes biosminkesed

Közzétéve:

Öko délután

Biosmink Érzékeny bőrűeknek és allergiásoknak

Ugyanannyit vagy akár még többet tudnak ezek a sminkek, mint az ismertek. Csak ezektől nem fog fájni és kipirosodni a bőröd… Látom, hogy egy nyelvet beszélünk: Téged is a tisztességes minőségű smink érdekel, ahogy engem is. Ugye játszottál már a gondolattal, hogy a következő tárgyalásodra vagy konferenciára végre olyan sminkben mész, amit lemosva is szép, egészséges a bőröd?

 • Érezted már milyen, amikor ekcémától szenvedtél, és bármit kentél a bőrödre semmit nem segített?
 • Próbáltad már levakarni a fejed, mert annyira fullasztó érzés volt sminket viselni az arcodon?
 • Tapasztaltad már, hogy milyen amikor pattanásod, vörös pöttyeid, Niagaraként könnyező szemed van egy-egy sminkelés után?
 • Esetleg duzzadt, akár sebes lett az égő arcod egy-egy smink/kozmetikum után?
 • Félsz kipróbálni egy újabb sminket, kozmetikumot, mert félsz attól, hogy megint csalódni fogsz, és feleslegesen vetted meg?
 • Azt ígérték, hogy természetes összetevőket tartalmaz, natúr termék és mégis újabb és újabb allergiás reakciód volt?

Jelentkezz be a sminktesztelésre ITT!

Nos én igen. Az összeset. Ez mind-mind egy allergiás reakció, mellyel a bőröd segélykiáltást nyújt feléd, hiszen a füledbe még sem súghatja. Ezek az allergiás reakciók figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben az általad használt kozmetikumok összetevőivel, és/vagy nem megfelelően étkezel. Bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, melynek funkciója a védelem. Megvédeni a testet a káros külső behatásoktól. Egy ideig képes rá, majd minél több mérgező, káros anyaggal találkozik, annál kevésbé képes ellátni megfelelően a funkcióját, ilyenkor elkezd tiltakozni, és kilökni magából. Ilyenkor jönnek azok a bőrtünetek, amik alaposan megkeserítik a mindennapjainkat.

Előadás tartása biosminkekről, allergiás reakciókról a Gödöllői Egyetem Zöld Klubja részére

Fürjes Orsolya vagyok, az egészségtudatos és allergiás nők biosminkese, az ArcSzíntér tulajdonosa. Mivel saját magamon az összes fent említett tünetet hoztam már, ezért sokáig azt hittem én vagyok egyedül ufó ezen a Földön.  Aztán hobbiból bio lettem a privát életemben, mert úgy tapasztaltam, hogy a kőolajszármazék mentes, parabén mentes, szintetikus illóanyag-mentes, szintetikus tartósítószer-mentes, méreganyagmentes kozmetikumoktól ezek a tüneteim vagy megszűntek,
vagy csökkentek. De a sminkjeimet még nem tudtam lecserélni, nem találtam alternatívát. Majd 2012-ben a sminkes vizsgámon a modellem arca teljesen bevörösödött, bedagadt, és alig kapott levegőt a profinak hirdetett sminktől. Kis híján anafilaxiás sokkot kapott.

Én ott eldöntöttem, hogy addig nem dolgozom sminkesként, amíg nem találok 100%-ban biosminket.
4 hónapot kellett rá csak várnom.

Nem vagy egyedül! Az elmúlt 4 évben több, mint 600 nő töltött ki különböző kérdőívemet és 60%-uk tapasztalt már a fent felsorolt tünetekből, és 40%-uk nem tudta, hogy ez egy allergiás reakció is lehet!

Mi a megoldás?


Gyere el és próbáld ki személyesen
az általam már letesztelt, nekem és számtalan ügyfelemnek allergiás reakciót nem okozó biosmink termékeket az Öko délutánomon!

Az  következő Öko délután időpontok:

A következő időpont és helyszín szervezés alatt van!

 

A belépés a sminktesztelés, körömlakk tesztelés árát tartalmazza:   3 500 Ft.

Ha farmer, cipzár ékszert szeretnél készíteni Réti Évával, a foglalkozás ára 2 500 Ft, mely tartalmazza az alapanyagokat is

Jelentkezz be a sminktesztelésre ITT!

A program menete: 

 • A program egy bemutatkozással kezdődik, melyet a biosminkek bemutatásával, és az egyéb sminkek kozmetikumokban található méreganyagok és a bőr kémiájával folytatódik. Hétköznapi nyelven elmondom néhány káros összetevő mit csinál a bőröddel. Ez a kémiai rész
 • Folytatásban Réti Éva, a Réthy Fashion tervezője és tulajdonosa bemutatja az ökodivat szépségeit,lehetőséget, és a fenntarthatóságra gyakorolt hatásait
 • Nem szeretnénk csak mi beszélni, így a program innentől interaktív, választható lesz:
 • Szabadon kipróbálhatjátok az előre odakészített fültisztító pálcikák segítségével a smink tesztereket, kozmetikum tesztereket. Kézzel kérlek semmibe ne nyúlj bele, mert nem higiénikus, és az organikus sminkek nagyon hamar romlanak bőrrel való érintkezés után!
 • Fakultatív programban Éva megtanít egyedi farmer, cipzár ékszert készíteni
 • Szabadon kérdezhettek engem, Évát a titeket érdeklő termékekről, megfoghatjátok, megnézhetitek, próbálhattok
 • Segítek a színeid kiválasztásában, ha bizonytalan vagy mit is kéne tesztelned magadon
 • Sminkmárkák amiket viszek magammal: ZAO, PHYT’S
 • Kozmetikum márkák amiket viszek magammal: PHYT’S, HerbArting, Dr.Gangá

Mi történik veled, ha nem jössz el?

 • Továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy olyan sminket használsz, amire allergiás vagy
 • Ha egyszer is elkezdődött egy allergiás reakció, minden kőolaj származékos, mérgező krémtől, sminktől egyre erősebb és durvább reakcióid lehetnek – van ügyfelem aki 2 óra sminkviselése után a sebészeten kötött ki, nedvedző, sebes bőrrel. Azóta boldogan sminkeli magát a termékeimmel és kizárólag olyan kencét, sampont, tisztítószert enged be a lakásába, amit én ajánlok neki
 • Tudtad, hogy a kőolajszármazékok megakadályozzák a bőr természetes légzését, a normális sejtcserét, ezáltal egyre nagyobb tölcséreket nyit a hámréteg aljába? Ezt hívjuk nem korral járó ráncosodásnak. Ugye te is láttál már 20 évest, aki legalább 45-nek nézett ki? Te hova szeretnél tartozni?
 • Továbbra is könnyezik a szemed és nem érted mi bajod van.
 • Egyszer csak rájössz, hogy a kedvenc sminkcuccodtól olyan hólyagos fertőzést kaptál, amivel hosszú hetekre rohangálhatsz akár szteroidos kenőcsökért is (nem mellesleg ugye tudod, hogy a szteroidos kenőcs kilyukasztja a vesédet? Nem, nem csak a sportolókkal esik ez meg)
 • Sorra veheted az újabb és újabb „csodakencéket” a bőrproblémáid elkendőzésére és nem megszűntetésére.

Nem csodaszert kínálok neked, hanem a természet erejét! Lehetőséget, hogy a bőröd selymes, sima, sugárzó lehessen. Lehetőséget, hogy mosolyogjon a bőröd és ne tiltakozzon.  Hogy a barátnőid azt  kérdezzék  meg, nahát mit csinálsz, hova jársz kozmetikushoz, netán plasztikai sebészhez hosszútávon.

Mi történik, ha az általam ajánlott termékek is allergiás reakciót váltanak ki?

Réti Évával közösen tartunk előadásokat biosmink és környezettudatosság témában a Gödöllői Egyetemen.

Semmi kockázatod nincs, mert egyéni érzékenység bárkinél lehet. Én is találtam szuper összetevőjű organikus sminket, ami az ételallergiámmal veszett össze, mert szójalecitin volt benne. Ha nálad is a helyszínen látható allergiás reakció lép fel, akkor egyszerűen visszautalom a pénzedet. 100%-ban.

Az Öko délután színvonalát a Réthy Fashion tervezője, Réti Éva emeli. Éva újrahasznosított farmerből prémium minőségű ruhákat, kiegészítőket, lakberendezési termékeket készít. Így  divatos, romantikus, exkluzív ökodivatot is bemutatok számodra. Sőt! Ajándékot is kapsz!

 

Szóval egyetlen dolgod van már csak: töltsd ki a megrendelő űrlapot, ha sminket is akarsz tesztelni utald át az Öko délután árát, és gyere el és próbáld ki személyesen, hogy bízhatsz-e bennem.

Jelentkezz be a sminktesztelésre ITT!

A megrendelés fizetési kötelezettséget von maga után, melyet az ÁSZF szerint utalással, előre kell rendezni. 

Közzétéve:

5 lépés, amit mindenképpen meg kell tenned, ha sikeres megjelenést akarsz a tv-s szerepléseden

Szerepelni a médiában pont olyan, mint egy randi. Először vakrandinak tűnik és izgulsz, mi lesz ha nem úgy jön össze, ahogy szeretnéd. Aztán rájössz, hogy azért mégis megismerhető a partner is, és egyből ennek megfelelően kezdesz el készülődni. A magabiztossághoz feltétlenül szükséged van a vizualizációra és és a tervezésre. Az előző bejegyzésemben arról írtam, hogy lazának, kényelmesnek kell lenned. Ezt akkor tudod elérni, ha már ismered a stílusodat, hogy milyen színek, fazonok, formák állnak jól és ehhez mérten van minden alkalomra berendezve a gardróbszekrényed, és a sminkestáskád. tehát az első lépés:

 

 

 1. Rendelkezz kialakult saját stílusos ruhatárral és sminkneszeszerrel. Mire kell figyelned a kialakításához? Fontos, hogy pontosan ismerd a saját testalkatodat. Más szabás áll jól egy fiús alkaton, mint egy homokóra alkaton, hogy csak két szöges ellentétet említsek. Nem beszélve arról, hogy más áll jól ugyanabból a fazonból egy szőke,kék szeműnek, mint egy barna hajú, barna szeműnek. Vagy egy vörösnek. Az évek folyamán változik a testartásunk, a testfelépítésünk, az izomzatunk és igen, akár a zsírszöveteink is. Ezért rettentően fontos, hogy évente legalább egyszer átnézd a teljes ruhatáraat, kiselejtezd azokat, amik nem megfelelőek már méretben, nem hordtad egyáltalán, és nem felel meg a mostani ízlésednek sem. Az üzleti megjelenés nem állhat csak a business look tökéletes adoptálásából (nem csak blúz és kosztüm van a világon), főleg, ha ez a stílus számodra kényelmetlen, feszélyező, akár nem felel meg a szakmai személyes márkádnak, amit építesz. Ugyanis mindenki építi, csak valaki tudatosan, és valaki öntudatlanul. A sminkneszeszeredet is folyamatosan át kell nézni és kidobni mindent, ami egy éve csücsül a táskádban. Főként az alapozó színed változik évente minimum kétszer, mert télen sokkal világosabb az árnyalatú a bőröd, mint nyáron, ez természetes. Figyelni kell a kozmetikumok szavatossági idejére is, MERT A ROMLOTT KOZMETIKUMOK SÚLYOS ALLERGIÁT OKOZNAK!

  A legfontosabb, hogy nagyon SOK PÉNZT SPÓROLSZ azzal, ha profi szakemberrel állítod össze a színeidet, és a ruhatáradat. Hogy miért? Barmi egyszerű: nem mindent fogsz megvenni csak azért, hogy kipróbáld, vajon milyen lesz.
  Nem kell 4-5 alapozót venned, mire találsz egy pontosan a bőr- és színtípusodnak megfelelőt, arról nem beszélve, hogy biosminkkel még a bőröd egészségre is figyelsz!
  Nem fogsz megvenni olyan ruhákat, ami egy torzított próbafülke fényben sem győzött meg igazán, viszont úgy veszed meg, hogy majd átalakítom rajta ezt,meg azt…
  Van egy rossz hírem. Hacsak nem te vagy az évszázad tervezője, SOHA nem fogod átalakítani azt a ruhát. Én is tudok varrni, sőt képzett divattervező is vagyok, viszont 3 gyerek, a háztartás és a vállalkozásom mellett erre egyszerűen nincs időm és energiám. Szóval ami nem győz meg ruhában azonnal, hogy hú ezt bármi áron, de kell, azt egyszerűen nem veszem meg.

  Jelentkezz be és kérj segítséget akár a ruhatárad, akár a neszeszered összeállításához tőlem.
 2. Mérd fel a műsort, ahová hívnak. Mielőtt kiválasztod a megfelelő ruhákat a műsorba feltétlenül fel kell mérned magát a műsort, hogy mit kíván meg. Ismerned kell a lehetséges háttereket, a műsor stílusát: bulvár, híradó, beszélgetős műsor, , pár percig leszel, vagy teljes műsoridőben. Figyeld meg a műsorvezetők öltözékeit, és a háttér, a bútorok színeit. Nem szerencsés egy laza bakancsos műsorban tűsarkúban és miniben billegni, és az sem a legnyerőbb, ha beleolvadsz a kanapé, fotel színébe, mert pont olyan színű felsőt vettél fel. Tudakold meg, sminkest, fodrászt kapsz-e. 
 3. Miután tisztában vagy a műsor vizualizációs elemeivel, mérd fel a saját ruhatáradat, milyen lehetőségeid vannak. Vedd ki a szekrényből azokat a ruhákat, amik felmerülnek benned, hogy mi lenne ha. Nézz meg több szettet és válogasd ki hozzájuk a megfelelő kiegészítőket is. Nagyon fontos, hogy ezt SOHA ne aznap csináld, amikor a szereplésed van, mert bizonytalan leszel abban, hogy jól választottál-e, sőt még az időt is elhúzod vele. Amik a legközelebb állnak hozzád és az általad képviselt vállalkozásodhoz, azt választ. Ha nem látod magad fejben, akkor próbálj fel minden szettet egyben. Én is ezt csináltam a tv-s szerepléseimnél. A kiválasztottat tedd félre, ha kell előző nap vasald ki, nehogy a szennyesben legyen, amikor feltétlenül szükséged lenne rá. Akkor ugyanis bestresszelheted magad, hogy hol van, hová tettem, és időt veszítesz vele. 

   

 4. 14114104_824103394391044_639510313_oTervezd meg a frizurádat és a sminkedet is! Ha kell egyeztess a fodrászoddal is, hogy ha hajnali műsorba mész, előtte beszárítja-e a hajadat aznap. Ha magadnak készíted el a frizurádat, feltétlenül előző este mossál hajat, hogy friss legyen. A sminkedet a ruhádhoz kell próbálni, főleg, ha te is szereted a színeket, a sminkedet az aktuális ruhádhoz igazítani, mint én. Ami fontos, hogy ha tudod sminkelni magadat, mindenképpen úgy készítsd el a próba sminket is már, hogy erősebb legyen, mint amit nappalra felteszel, de még jól érezd magad benne. Ha a tv sminkesére bízod magad, tuti, hogy natúr sminket fogsz kapni. Egyszerűen nincs több ideje, mint egy gyors alapozás, pirosító, szempillaspirál és szájfény. Én ezt reggeli gyors sminknek használom, alkalomra mindenképpen keveslem. És tuti nincs ideje fertőtleníteni minden vendég között az ecseteit, mert egy forgatásnál pörgés van. Szóval azért meglehetősen fertőzés veszélyes is. Ha magabiztosan szeretnéd sminkelni magad a tv-be is, feltétlenül jelentkezz be hozzám sminkoktatásra, hogy segíthessek neked!

 5. Engedd el magad a forgatás napján, hiszen te már előre felkészültél a megjelenésedre! E a legfontosabb. Ha az előző lépéseket megtetted, akkor nincs miért aggódnod a megjelenésed miatt, tökéletes lesz! Ha mégis a tv sminkese sminkel, alapozás közben beszéld meg vele, hogy te milyen sminket szeretnél! Ha jobban érzed magad szájfény helyett egy élénk színű rúzzsal, ne félj szólni neki erről. Ha mindenképpen szeretnéd, hogy a szemed kiemelje, feltétlenül kérd meg, hogy akár egy füstösebb szemet, akár egy tusvonalat is szeretnél, mert te így szoktad sminkelni magad. Ne fél, biztosan örülni fog neki, ha gyorsan elmondod neki, mit szeretnél és nem azt mondod, hogy rábízod magad. Ezzel a munkáját könnyíted meg, arról nem beszélve, hogy akár szívesebben is fog foglalkozni veled, hiszen nem egy újabb akaratlan báb van a kezei között, hanem egy magabiztos nő, aki tisztában van vele, hogy mi áll jól neki.

Ha többet szeretnél tudni arról, miként kerülhetsz be és maradhatsz bent a médiában, gyere el Kerülj képbe! tréningünkre szeptember 22-én!

Ha hasznosnak találtad a cikkemet, kérlek ossz meg másokkal is! 

Közzétéve:

Segítség! Szerepelek a tv-ben!!!

Egy átlag emberrel is bármikor előfordulhat az, hogy megcsörren a telefonja és bejelentkezik hozzá egy újságíró, vagy a tv, hiszen szakmailag már annyira látható, hogy szinte kikerülhetetlen. Ilyenkor az ember két választ adhat:

 1. Azonnal és természetesen rávágod az igent, majd tetted következményeként elkezdesz stresszelni és parázni a megjelenéseden, a riporteren, hogy olyat kérdez majd, amire nem tudsz válaszolni, hogy mi lesz, ha nem vagy képes megszólalni. Idegesít, hogy nem tudsz megfelelően beszélni, hanem elkezdesz összefüggéstelenül karattyolni, és hogy fogsz egyáltalán kinézni a tévében, stb. Ismerős valamelyik? Nyugi van megoldás, később még visszatérek rá.
 2. Zsigerből elutasítod a tv-szereplést, mert vagy félsz beszélni, vagy rettegsz a kamerától, a riportertől, a helyszíntől, és attól, hogy makogni fogsz. Egyszerűen bent ragadsz a képzeteid és az önbizalom hiányából fakadó komfortzónádban.

 

fem3cafeAz első verzió a jobbik eset, hiszen a komfortzónáddal a döntés meghozatalakor semmiben sem foglalkozott, viszont utána előjött a parafaktor, ami teljesen természetes. Én pont így csináltam végig az első tv-s szerepléseimet 2014-ben. Az én parafaktorom nem a megjelenésem volt. Inkább attól féltem, mi lesz. ha nem leszek elég jó, ha direkt szívatni akar a riporter. Szerencsére tudtam kihez fordulhatnék, Papp Cecíliához, a Sikerkommunikáció újságíró-alapítójához, akivel beszélgetésünk kapcsán elkezdtünk gondolkozni azon, hogy másoknak is problémát okozhatnak ezek a felkérések. Így elkezdtünk közösen dolgozni a Kerülj képbe! projektünkön.

Nézzük meg azt a verziót, ha a megjelenésed komoly parafaktort jelent.

Az első és legfontosabb, hogy légy pontosan tisztában azzal, hogy milyen fazonok és színek állnak jól a ruhákban, milyen típusú és milyen színű és milyen erősségű smink passzol az egyéniségedhez. Ha üzleti, szakmai személyes márkádnak megfelelően öltözködsz, akkor számodra semmi parafaktor nincs a kamera előtti szereplésben. Ha nem tudod, hogy mi az a szakmai személyes márka és miért kell foglalkoznod vele, akkor vedd meg Nagy Krisztina – A nevek harca című könyvet, én is tőle tanultam. Ha magabiztos vagy a megjelenésedben, akkor a kamerák előtt sem leszel feszült, hiszen pontosan tudod, hogy jól nézel ki.

A probléma akkor van, ha az önbizalmad alapból alacsony, nem készültek még rólad profi fotós, sminkes által készített fotók, amik megmutatnák a szépségedet. Vagy valahogy sosem érzed elégedettnek magad a tükör előtt, nem tudod mit és hogyan viselj, ami jól állna neked. Természetesen profi tanácsot a megjelenésedről csak egy profi adhat, ehhez itt nézz körbe.

További fontos tudnivalók:
Ha elfogadtad a felkérést egy műsorba, feltétlenül nézz meg pár adást. Amit érdemes megfigyelned:

  • Milyen a forgatás környezete (modern, színes, letisztult, színpadon, egy színű háttér előtt, csak a felső test látszik, vagy mennyi látszik majd belőled )
  • Milyen stílusú az előadás (elegáns, laza, változatos, divatos, stb)
  • Milyenek a riporterek? (hivatalosak, divatosak, szúrósak stb)
  • Élő, vagy vágott adás?

Már 2-3 adásból kiderül, hogy milyen színű, és stílusú ruhában kell megjelenned, ha ki akarsz tűnni a képernyőről, mégis harmóniában szeretnél lenni önmagaddal és a háttérrel is. Úgy gondolom, hogy elsősorban ÖNMAGADNAK kell megfelelned. A felmért adatok után vesd rá magad a ruhásszekrényedre, és próbálj fel több szettet a tükör előtt. Igen, akkor is, ha férfi vagy. Mire figyelj?

 • A tükörbe belenézve ne egy idegent, hanem önmagadat lásd.
 • Ne erőltesd bele magad kényelmetlen ruhákba, amikben mozogni is kényszer. A barokk fűzőben és krinolinban meglehetősen nehéz lesz levegőt venni 🙂 De a cső minit is hagyd meg estére.
 • Ne most vegyél fel olyan ruhát, amit különben soha életedben nem vennél fel, mert szerinted elvárás.
 • Ne atv-nek akarj megfelelni, hanem az általad képviselt szakmai személyes márkádnak.
 • Ne erőltesd magad kosztümbe és öltönybe, ha amúgy csak temetésen veszed fel
 • Tudj tökéletesen mozogni, járni a cipődben is, senki nem kíváncsi arra, amint orra buksz a kamerák előtt.

14089593_824107391057311_1248814414_nJó-jó, maradjak kényelmes, de ez mégiscsak egy nagyon fontos alkalom!

Ez így van. Viszont a legrosszabb, ha szorít a cipőd, mert csak vicsorítani tudsz a fájdalomtól, vagy ha nem kapsz levegőt, mert ülve nyom a halcsont a fűzőben. Íme egy rövid lista, ami sokat segíthet a kamera előtti magabiztosságban..

 • Feltétlenül frissen, előző este moss hajat.
 • Legyél ápolt, tiszta, rendezett.
 • Felejtsd el a szakadt túracipőt, ha az a legkényelmesebb, kivéve, ha célcsoportod tudja, mert folyamatosan kommunikálod (szakmai személyes márka), hogy enélkül egy lépést sem teszel. Vagy ha túramagazinod van. 🙂
 • Legyen összhang a stílusodban.
 • Figyelem, sminkelve leszel. Akár férfi vagy, akár nő, a tv-ben smink KELL, ezt fogadd el!
 • Ne a felvétel időpontjában próbáld betörni az új cipőt.
 • A túl szűk szoknya és a mély dekoltázs feszültté tesz, mert nem tudod PONTOSAN milyen kameraállásból fognak felvenni téged.

Szóval szerepelsz a tv-ben, ez alapból kimozdít a komfortzónádból. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne stresszelj az öltözékeden. Ha teljesen bizonytalan vagy magadban mi áll jól, keress meg bátran, és állítsuk össze együtt tv-s szereplésekhez szetteket, ha kell ruhatárat. Ezeket tárgyalásokon, más üzleti eseményeken is fel tudod venni. Ha ennél többre vágysz, tökéletesíthetjük a saját sminkelési tudományodat, és megbeszéljük, mi lehet a rád jellemző elem, ami a szakmai személyes márkádat felismerhetővé teszi.  

Közzétéve:

Úristen rám tolták a lámpát!

Eltelt a január, amikor is minden tudatos nő tisztában van azzal, hogy eljött konferenciák ideje. Mi több, egyre több cég szervez konferenciát, továbbképzést, és nekünk tudatos nőknek helyesen kell döntenünk a megjelenésünkről, a sugárzásunkról, az üzenetről, amit közvetíteni akarunk magunkról.

Talabos Viktória, Mosolykával a 2016-os FB iránytű konfin biosminkben
Talabos Viktória, Mosolykával a 2016-os FB iránytű konfin biosminkben

 

Vagyunk páran, akiknek ez semmiféle gondot nem okoz, és vagyunk jó páran tudatos nők, akiknek remegni kezd a lábunk attól, hogy ha a színpadon kell állni és előadni… Én szerencsés helyzetben vagyok: 15 évig táncoltam színpadon, ahol a hangomat is ki kellett egy-egy alkalommal ereszteni. Igaz, akkor énekeltem “csak” a színpadon a többiekkel együtt. Aztán 11 évesen elkezdték sulykolni belénk, hogy akin nincs smink, nem fog látszani a színpadról, KÖTELEZŐ sminkelni. Akkor még nem értettem, hogy miként lehet az, hogy hiába voltam sminkelve, mégis a reflektorban csak egy nagy fehér holdvilágot lehetett látni belőlem. Ma már tudom: NEM MINDEGY, MILYEN SMINKET VISELSZ a színpadon. Ugye te is jártál színházban, ahol az utolsó sorban is kifejezetten látványosan kellett a színész arcjátékának látszania? Láttál már versenytáncost az emeletről? Messziről csodálod, hogy úristen de jól néz ki, aztán közelről meg jött a meghökkenés a vakolatra. Ugye te is találkoztál már ilyen esettel?

Akkor szépen elhatároztad, hogy neked vagy  nem kell smink, vagy csak annyit használsz, amennyit a hétköznapokban is felkennél. Ami nagyon érdekes ebben az elhatározásban, hogy biztos lehetsz benne, innentől kezdve SENKI nem fog megismerni szünetben, hiszen nem tudtad felkelteni az érdeklődését. Nem látott a hallgató TÉGED. Te is csak egy mozgó célpont maradtál az előadásoddal a színpadon.

Miért kell neked ebben az esetben a profi biosminkes?

Rajnai-Orbán Teodóra a BNI Hungary egyik régió igazgatója, a Fb Iránytű konferencia házigazdája biosminkben
Rajnai-Orbán Teodóra a BNI Hungary egyik régió igazgatója, a Fb Iránytű konferencia házigazdája biosminkben

Nagyon egyszerű. Mert ő tudja áthidalni a vakolat és a láthatatlanság közötti részt. Tudja, hogy mi fog látszani az emelvényről, ha megvilágítanak, és mi az amitől még nem vakolat lesz rajtad, hanem ha szünetben találkozol a közönségeddel, akkor is NŐ, ember maradhatsz. Egy tudatos nő figyel rá, hogy ne elvesszen mindenki között, hanem megjegyezhetővé váljon. Ehhez nem kell vakolat, nem kell elrejteni a valós arcát, hanem ki kell emelni a szépségét. Mert szép vagy. Kócosan is, és előadást tartva is. Az utóbbihoz keress meg bátran, hogy teljesen harmóniában legyen a megjelenésed és a biosminked!

 

Miért kell a biosmink?

A kőolaj alapú sminkek erős fény hatására “beleégnek” a bőrbe. Filmréteget vonnak a bőrre, megakadályozva a bőr egészséges légzési mechanizmusát. Ez alapján az eltömített pórusok tölcsérként mélyítik a szabad gyököket, melyek így a bőr mélyebb rétegeitől elkezdve, a véráramig vezetik a szervezetbe az egészségre káros anyagokat, méreganyagokat. Ugye azt tudod, hogy a vér elvezeti az összes szervedbe, testrészedbe? A szabad gyökök mélyülése látható is: előbb utóbb ráncoknak fogjuk hívni őket.

Ezzel szemben a biosmink táplálja a bőrödet. Olyan, mintha nem is lennél kisminkelve. Az ilyen növényi összetevők, mint a kamilla, aloé vera, csalán, körömvirág a bőr gyulladásos reakcióit csökkentik. A damaszkuszi rózsa, a pálmarózsa, geránium kiegyensúlyozza, táplálja a bőrt. A többi összetevőről nem is beszélve, amit a Zuii Organic tartalmaz. Igen tudom, sokat emlegetem a Zuiit. Az van, hogy egyenlőre ezzel dolgozom. Mert jobbat eddig nem találtam professzionális felhasználásra. 🙂 Találtam már más biosminket is, eddig ez a legprofibb számomra.

 

Werk fotó Talabos Viktória, a Kasszarobbantó fb oldalak specialistája, nyári konferenciáján biosminkben
Werk fotó Talabos Viktória, a Kasszarobbantó fb oldalak specialistája, nyári konferenciáján biosminkben